PRIM LEGENDY 2024

Prvá limitovaná edícia PRIM LEGENDY 2024 vznikla na realizáciu ročníka s témou Anglická noblesa – teda na prehliadku anglických automobilových značiek a zároveň ako spomienka na veľké hrdinstvo našich letcov a personálu slúžiaceho pri britskom Kráľovskom letectve (RAF) počas druhej svetovej vojny. Rok 2024 prináša prvú exkluzívnu kolekciu venovanú jazdcom a nadšencom do automobilizmu, ktorá sa vymyká všetkým doterajším uvedeným modelom. Zlatá s čiernou sa prelínajú so symbolom tohto ročníka LEGENDY – Anglickej noblesy.

Spojenie dvoch ikon PRIM a slávnosti LEGENDY sa odráža v limitovanej edícii s iba 60 zhotovenými exemplármi.

Slávnosť LEGENDY:

„Všetko začalo inšpiráciou z dvoch fotografií v roku 2011. Nasledovali dva roky príprav av roku 2013 sa uskutočnil prvý ročník. Malými krôčikmi stále ideme dopredu. Pracujeme, budujeme, bojujeme, snažíme sa. Slávnosť LEGENDY má za cieľ prinášať radosť, spomienky, inšpiráciu, sny a uvedomenie si, že je nám krásne. Myslíme na život, ekológiu, rozvoj. Máme pre čo žiť, čo študovať a za niečím ísť. A preto v roku 2024 vzniká prvá limitovaná edícia hodiniek PRIM venovaná pamiatke českým letcom RAF. Hodinky pre nadšencov do automobilov, histórie a designu.“

Multifunkčné hodinky s chronografom sú vyrobené z brúsenej ušľachtilej nerezovej ocele 316L a následne upravené metódou IPB v novej matnej šedej farbe. Do puzdra je vsadený švajčiarsky quartzový strojček s chronografom kaliber Ronda 5030.D s upraveným čiernym dátovým vencom, tak aby bol zachovaný tmavý dizajn číselníka. Viečko hodiniek je vyrobené z leštenej ušľachtilej nerezovej ocele doplnenej o štátny symbol Českého leva, ktorého dopĺňa popis s odkazom a venovaním pamiatke českým letcom RAF.

Tohtoročná tématika prehliadky Legendy je Anglická noblesa, a preto sme zvolili zdobenie so zlatými akcentmi, ktoré dodáva inak športovému modelu tematickú vznešenú podobu.
Vodeodolnosť 10 ATM a skrutkovacia korunka, je už pri športovom modeli PRIM samozrejmosťou. Originálne je tiež vyrobená plaketa umiestnená na boku puzdra s individuálnym číslom limitovanej edície. Pod odolným antireflexným zafírovým sklíčkom je umiestnený prepracovaný matný čierny ciferník, doplnený chronografom s bielymi kruhovými stupnicami, ktorý dokresľuje automobilový nádych tohto modelu.

Rúčka chronografu je vyvedená tiež v zlatej farbe (upozorňujeme, že veľká zlatá ručička slúži ako ukazovateľ chronografu-stopiek, nie ako sekundová ručička hlavného času hodiniek). Športový vzhľad hodinkám dodáva odolný čierny krúžok s CNC rytím minútovej škály. Dĺžka merania je znázornená v čítači na pozícii 9 hodín (meranie do 30 minút). V číselníku na pozícii 4 hodiny sa nachádza dátumové okienko.

Sekundová ručička hlavného času je umiestnená na subciferníku na pozícii 3h. Na pozícii 6h je umiestnený čítač hodín chronografu (meranie až 12 hod). Hodinové ručičky sú opatrené výraznou luminiscenčnou vrstvou pre lepší odpočet času za zníženej viditeľnosti. Hodinky sú osadené hnedým koženým remienkom s ražbou Českého leva.

Odkaz na hodinky tu