PRIM SPORT TRITIUM WORLD TIMER

Nosenie našich hodiniek Prim Sport Tritium World Timer nie je len o udržiavaní času. Ide o to prijať svet s otvorenou náručou. Je to symbol vašej túžby, dôkaz vašej sofistikovanosti a pripomienka, že každý okamih sa počíta. Preskúmajte svet s dôverou a spoznávajte svet a jeho krásy s doplnkom, ktorý sa postará o váš správny čas v akomkoľvek pásme.
Keď ručičky elegantne prechádzajú po ciferníku, vezmú vás na cestu časovými pásmami a bez námahy preklenujú priepasť medzi kontinentmi. Tieto hodinky, vyrobené s maximálnou starostlivosťou, sú dôkazom precízneho inžinierstva a oddanosti štýlu. Detaily na ciferníku, puzdre, tritiové trubice, keramická luneta s luminiscenčnými číslicami a robustný, ale napriek tomu rafinovaný dizajn, to všetko sa harmonicky kombinuje a vytvára skvelého spoločníka každému modernému dobrodruhovi, ktorý uprednostňuje prepojenie formy a funkcie.

Každoročne predstavujeme špeciálne modely a ani tento rok nebude výnimkou. Pripravili sme pre úspešnú limitovanú sériu hodiniek PRIM Tritium. Hodinky inšpirované legendárnym modelom PRIM Sport vyrobeným v roku 1968.

Športové pánske hodinky s číselníkom, ktorý je osadený špeciálnymi kapilárami plnenými trítiom (T25) vyrobenými vo Švajčiarsku, ktoré sú upevnené v hodinových indexoch a ručičkách. V prípade PRIM Sport Tritium GMT sú kapiláry v kombinácii oranžové na pozícii 12 a zelené na ostatných indexoch. Športový vzhľad dopĺňajú pilotné rúčky s tritiovými kapilárami v zelenej farbe av kombinácii s oranžovou sekundovou rúčkou, ktorá je spoločným spojítkom farebných kombinácií.

Brúsené a leštené nerezové puzdro v oceľovej alebo čiernej PVD úprave dopĺňa športový štýl hodiniek spoločne s obojstranne otočnou lunetou s keramickou vložkou so stupnicou duálneho času označovanou aj ako „ratchet ring“. Originálne navrhnutá plaketa s označením čísla limitovanej edície je upevnená na bočnej strane puzdra. Každý farebný variant vyrobený v limitovanom počte 50ks.

Číslice na keramickej vložke lunety sú prevedené luminiscenčnou farbou, čo zaisťuje bezchybný odpočet sekundárneho času aj za zhoršených svetelných podmienok. Istotu, že tieto hodinky budú slúžiť dlhé roky, Vám dáva ich kvalitné prevedenie zo špičkovej ušľachtilej ocele 316L, odolné zafírové sklíčko s antireflexnou úpravou a osvedčený japonský automatický strojček - kaliber NH34 s nadstavbou GMT.

Zdrojom žiarenia v hodinkách PRIM Tritium sú ampulky s plynom Tritia. Nepatrné množstvo plynu trícia je hermeticky uzavreté v tenkom skle, vo vnútri pokryté fosforeskujúcim materiálom. Elektróny pochádzajúce z trícia aktivujú hmotu, aby vydávala trvalé slabé svetlo.

GTLS (Gaseous Tritium Light Source) svieti permanentne so stálou intenzitou. Na rozdiel od tradičných zdrojov svetla v hodinkách GTLS nie je potrebné nijako nabíjať ani aktivovať, nepotrebujú žiadne vonkajšie zdroje energie, žiadne vodiče a vypínače. Z týchto dôvodov sa GTLS široko využívajú v oblasti bezpečnostného značenia (únikové východy aj.).

Farby a intenzita vyžarovaného svetla sa odlišujú podľa použitej luminiscenčnej vrstvy. Miera intenzity vyžarovaného svetla je odvodená od zelenej farby, ktorá má intenzitu najvyššiu (100%).

Odkaz na hodinky tu: